ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ

Η θερμομόνωση αποτελεί τον αποτελεσματικότερο τρόπο για την εξοικονόμηση ενέργειας που καταναλώνει ένα κτίριο. Πιο συγκεκριμένα το ποσοστό της ενέργειας που συνήθως καταναλώνεται για τη θέρμανση ενός σπιτιού το χειμώνα ή την ψύξη το καλοκαίρι φτάνει και το 80% της κατανάλωσης ενέργειας.

Προστατεύοντας με θερμομόνωση το σπίτι μας η ζωή μας γίνεται πολύ πιο άνετη γλιτώνοντας χρήματα από το πετρέλαιο θέρμανσης τον χειμώνα και από τον κλιματισμό το καλοκαίρι.

Τα βασικά είδη της θερμομόνωσης είναι:

Της ταράτσας, των κεραμοσκεπών, των τοίχων (Εξωτερική Θερμομόνωση, Εσωτερική Θερμομόνωση και Θερμομόνωση Διπλής Τοιχοποιίας), και των δαπέδων.

Οι τοίχοι έχουν απώλειες θερμοκρασίας μέχρι και 40% της ενέργειας του σπιτιού στις μονοκατοικίες και 80% σε διαμέρισμα πολυκατοικίας!

Η εφαρμογή θερμομόνωσης στους τοίχους, μειώνει σημαντικά τις απώλειες ενέργειας, εξοικονομώντας έως και 50% της ενέργειας & των χρημάτων για θέρμανση & ψύξη.
Για αυτό άλλωστε οι περισσότεροι επιλέγουν να πραγματοποιήσουν τη θερμομόνωση των τοίχων της οικίας τους.

Σχετικά με το βασικότερο και σημαντικότερο είδος θερμομόνωσης, τη θερμομόνωση τοίχων, οι κύριοι τρόποι που χρησιμοποιούνται είναι:

– Εξωτερική Θερμομόνωση (γνωστή ως θερμο-πρόσοψη ή DRYVIT, STO, KNAUF, κ.λ.π.),
– Εσωτερική Θερμομόνωση και
– Θερμομόνωση Διπλής τοιχοποιίας.

Κατασκευαστικά η διαφορά τους είναι πως στην εξωτερική θερμομόνωση το μονωτικό υλικό τοποθετείται από την εξωτερική πλευρά του τοίχου, στην εσωτερική θερμομόνωση οι θερμομονωτικές πλάκες εφαρμόζονται στην μέσα πλευρά του σπιτιού, ενώ τέλος στην θερμομόνωση διπλής τοιχοποιίας τοποθετείται στο εσωτερικό δυο τοίχων.
Το κάθε είδος θερμομόνωσης έχει σίγουρα τα θετικά του και τα αρνητικά του
και σε συγκεκριμένες περιπτώσεις η ενδεδειγμένη λύση θερμομόνωσης πιθανόν να διαφέρει.
Ωστόσο τα τελευταία χρόνια η εξωτερική θερμομόνωση χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο στην Ελλάδα αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη.
Είναι η πλέον ενδεδειγμένη λύση για παλαιές κατοικίες όπου γρήγορα, και με χαμηλό κόστος μπορεί να βελτιωθεί καθοριστικά η θερμομονωτική αξία του κτιρίου. Η επένδυση των εξωτερικών τοίχων μπορεί να γίνει είτε με έτοιμα θερμομονωτικά πανέλα που επικολλούνται εσωτερικά με γυψόκολλα, είτε με την κατασκευή μεταλλικού σκελετού όπου στερεώνεται το μονωτικό υλικό και βιδώνεται η γυψοσανίδα.
Επίσης, με χρήση μεταλλικού σκελετού, μονωτικού υλικού και γυψοσανίδας μπορεί να γίνει η εσωτερική θερμομόνωση οροφών.
Η καταλληλότερη επιλογή θερμομόνωσης είναι σίγουρα το σύστημα μας aritherm.
Τα συνεργεία μας εξυπηρετούν σε όλη την Ελλάδα αξιόπιστα & οικονομικά, με εγγυημένα αποτελέσματα.
Επικοινωνήστε μαζί μας και ζητήστε την προσφορά μας.

Εξωτερική Θερμομόνωση

κοινώς θερμοπρόσοψη

Εσωτερική Θερμομόνωση

μέσα από τον τοίχο

Θερμομόνωση διπλής τοιχοποιίας

στο εσωτερικό δυο τοίχων

Εργασίες Θερμομόνωσης

ΔΕΙΤΕ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΑΣ